Objavljeno: 08.12.2013 u 13:00 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Fenomenalna torta od palačinki

Postoji li neko da ne voli palačinke? Mi iskreno mislimo da ne i zato je ova torta koja je napravljena od omiljenih nam palačinki pun pogodak.

torta22-palacinjci

Palačinke nam nikako ne mogu dosaditi iz prostog razloga, jer su kombinacije koje sa njima možemo raditi beskonačne. Slane, slatke, sa orasima, čokoladom, plazma keksom, raznim kremama, sladoledom, voćem… Ipak, Annalise, strastvena zaljubljenica u poslastičarstvo je na svom blogu Completely Delicious objavila nešto novo, recept za tortu od palačinki, koja će vas sigurno oboriti s nogu.

Sve što vam je potrebno:torta2-palacinjci

Klasično testo za 20 palačinki

Za kremu:

2 šolje mleka

Kašika vanila ekstrakta

6 žumanaca

½ šolje šećera

1/3 šolje gustina

3 ½ kašike putera

Palačinke ispecite na tavi, ovog puta mogu biti i malo deblje nego inače, ostavite ih sa strane da se dobro ohlade, a vi u međuvremenu pripremite kremu.

Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri, i dalje konstantno mešajući. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i prespite u plitku posudu da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru.

Kad se krema ohladila pomešajte je sa tučenim slatkim vrhnjem i mešajte električnim mikserom dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu.

Sad je došlo vreme za slaganje torte.

torta-3-palacinjci

Stavite palačinku na poslužavnik, premažite tankim slojem kreme i ponovite postupak sa svih 20 palačinki. Pospite šećerom u prahu i ostavite da se hladi.

Napomena: Umesto klasične poslastičarske kreme možete koristiti kremu od sira i slatke pavlake uz dodatak nekog voća, ili jednostavno na poslastičarsku kremu možete dodati naribanu čokoladu.

Prijatno!

Izvor: lifepressmagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: