Objavljeno: 05.11.2013 u 21:41 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Domaći kruh punjen češnjakom i sirom

Planirate savršenu večeru, osvajate srce za koje vam je potrebna sva sreća, hrabrost i mudrost svijeta, kad shvatite da u blizini ne postoji kruh koji bi je mogao očarati baš onako kako ste zamislili… Jeste li spremni za rizik i jedan sasvim neobični pikantni krušac!?

kruh-cesnjak-sir

Domaći kruh sa češnjakom i sirom savršeno je predjelo ili prilog bilo kojem jelu. Svejedno, ipak izdaleka par dana prije spremanja provjerite podnosi li vaša dama glavni sastojak… Pritom nismo mislili na gluten.

Sastojci:

Tijesto
750 grama bijelog glatkog brašna
300 ml tople vode
2 žličice suhog kvasca
2 žličice soli
1 žličica meda

Maslac sa češnjakom
250 gr maslaca
4 žličice suhog peršina
4 žličice češnjaka u granulama
2 žličice soli

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, zamijesite i ostavite da se digne jedan sat. Podijelite tijesto na tri dijela i svaki dio razvaljajte u valjak. Pomiješajte maslac, češnjak, peršin i sol te rastopite. Stavite peći 20-30 min dok ne dobijete zlatnu boju. Svakih pet minuta premažite kruh maslacem. Kad je kruh dobio boju, izvadite ga i narežite na šnite, ali nemojte prerezati do kraja. Svaki prorez između šnita premažite češnjakom i stavite u njega komad sira. Pecite još pet minuta.

U nedostatku vremena možete koristiti i kupljeni kruh. Evo kratkog naputka i za to:

Sastojci:

1 štruca kruha
5 češnjeva češnjaka
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice svježeg peršina
1 šalica narezane Mozzarelle
Parmezan, crni papar

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjva. Prerežite kruh na pola da se otvara poput knjige. U blenderu izmiksajte češnjak, ulje i peršin. Dobivenom smjesom premažite kruh, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite 10 minuta. Odmotajte kruh, pospite mozzarellom i parmezanom te po želji začinite paprom. Vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta. Ne pretjerujte!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: