Objavljeno: 30.04.2018 u 11:34 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

Fudbaler je 7 godina proveo u invalidskim kolicima, a na dan vjenčanja je učinio nemoguće (VIDEO)

Jedan mladoženja napravio je pravi podvig kada je prošle nedelje odšetao do oltara kako bi se oženio svojom voljenom mladom, uprkos povredi kičme zbog koje je bio u invalidskim kolicima posljednjih sedam godina.

bracni-par-620x350

Nakon godina i godina fizikalne terapije, treninga i pomoći partnerke, Kris Norton hodao je duž nešto manje od 7 metara dugog prolaza ruku pod ruku sa svojom mladom Emili Samers-Norton.

- Bilo je nevjerovatno jer sam to radio sa Emili. Ona je ljubav mog života, Čudesna žena bez plašta. Uradili smo to zajedno kao par, tim. Bilo je nevjerovatno, rekao je on.

chris (1)

On je preživio povredu kičme kada je imao 18 godina igrajući fudbal za Luter koledža. Povreda ga je ostavila paralizovanim od vrata naniže sa samo 3 odsto šanse da će ikada više hodati. On je voljan da pokuša sve što može kako bi mogao da hoda, a najveća želja mu je bila da hoda na vjenčanju.

Neurohirurg doktor Artur L. Dženkins III reko je da pacijenti sa povredama kičme slične njegovoj ne napreduju tako dobro kao on.

- Sa jedne strane napredak jeste veliki, ali treba još mnogo toga da se uradi. Još uvijek samo jedna trećina ili četvrtina pacijenata sa povredama kičme uspije da se oporavi, ali treba mnogo da se radi na tome i mnogo podrške ljudi koji su bliski povređenom, rekao je ljekar.

chris (2)

Nakon povrede, Kris je postao motivacioni govornik koji pokušava da prenese svoju poruku ostalima, piše abcnews.go.com. Par radi na knjizi i dokumentarcu “Sedam metara” koji bilježe sve od njegove povrede 16. oktobra 2010. pa sve do njegovog odlaska pred oltar. Sedam godina je taj projekat nastajao i trajao, zahtijevao određene žrtve i naporan rad pa su njih oboje zahvalni što svoju sreću mogu da podjele sa ostalima.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: