Objavljeno: 27.10.2015 u 14:09 | Lifestyle | Komentara:

FOTO: Skinula je 50 kilograma za manje od godinu dana, a da nije ni potrčala – ovo je njena tajna

Smršala je 50 kilograma za samo 10 meseci! Ovo je njena tajna.

smrsala-50-kg-foto

Nisam lekarka, samo želim da sa vama podelim moj način mešavljenja.

U pitanju je ketogena dijeta. Dnevno sam unosila 20 do 25 neto ugljenih hidrata. Oko 90 do 95 odsto unosa mojih ugljenih higdrata poticalo je samo od povrća, a ostatak od mesa.

Moj savet svima: Samo počnite i ne razmišljajte previše, a najvažnije – NEMOJTE DA VARATE. Bacila sam sve zabranjene namirnice iz kuće dva dana pred Božić i nikada više nisam pomislila na njih. Mene je otreznila činjenica da, kada sam se merila, shvatila sam da imam 30 kilograma više nego što sam mislila, a već sam bila svesna da sam gojazna.

Šta je ketogena dijeta?

Kako piše na Vikipediji, ketogena dijeta je poseban način ihrane koji se zasniva na stanju ketoze, u koji organizam stupa nakon određenog vremena od početka primenjivanja ovakvog tipa ishrane. Kada jednom telo uđe u stanje ketoze, umesto šećera primarni izvor energije postaju masti.

Pošto je na ketogenoj dijeti važno unositi vrlo male količine ugljenih hidrata, preovladava većinom ishrana bazirana na siru, jajima, mesu i ribi. Sve navedene namirnice većinom sadrže vrlo malo ugljenih hidrata, pa su zbog toga prihvatljive za postizanje ketogene dijete. Uz navedeno, vrlo je važno jesti i dovoljne količine povrća, zbog unosa vlakana, vitamina i drugih esencijalnih materija u organizam. Pod povrćem se ovde prvenstveno podrazumevaju krastavci, zelena salata, kupus (kiseli ili sveži) i slično. Neko povrće sadrži veće količine ugljenih hidrata pa takve namirnice treba izbegavati (kao što su krompir, pirinač, pasulj, grašak i slično).

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: