Objavljeno: 08.02.2017 u 11:25 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Fascinantne informacije o tijelu kad prestanete da jedete hljeb

Ako prestanete da jedete ugljene hidrate barem uz jedan obrok dnevno, vaše tijelo će se promeniti! Ovo se naročito odnosi na hljeb. Evo kako će reagovati vaš organizam na odsustvo ove namirnice iz ishrane.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U slučaju da jednom, zaista, odlučite iz svoje ishrane da izbacite ugljene hidrate, upravo ovo će da vam se dogodi.

Izgubićete na kilaži

Ovo se ne odnosi na to da ćete izgubiti neželjene kilograme, jer se u ovom slučaju, prije svega, radi o gubitku nakupljene tečnosti u organizmu. Ipak, vidjećete manji broj kilograma kada stanete na vagu. Ugljeni hidrati se u našem organizmu talože u obliku glikogena, a svaki gram ugljenih hidrata u organizmu veže tri do četiri puta više vode.

Splasnuće vam stomak

Već nakon nekoliko dana bez ugljenih hidrata u svojoj ishrani moći ćete da primetite da vam je stomak splasnuo. Ishranu svakako treba da obogatite i namirnicama koje sadrže vlakna.

pekarski-proizvodi

Imaćete više energije

Kada smanjite unos ugljenih hidrata i obogatite ishranu zelenim povrćem i mekinjama umjesto žitarica, obezbjedićete sebi dovoljno energije za cijeli dan.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: