Objavljeno: 29.06.2017 u 12:20 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

EVO ŠTO PIVO ČINI VAŠEM TIJELU: Ovaj mladić ga je pio svaki dan i vodio dnevnik, a onda je posjetio liječnika

Prvoga je tjedna počeo osjećati redovite glavobolje, lice mu je oteklo i dobio je podočnjake. Sljedeći je tjedan primijetio da mu se poremetio i ritam spavanja.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Alkohol i cigarete nikad nikomu nisu donijeli ništa dobro, ali katkad se čuje kako pivo još nikoga nije ubilo. Kako bi provjerio jesu li ti navodi točni ili je pivo samo još jedno zlo u nizu poroka, urednik Bright Sidea odlučio se na eksperiment u razdoblju od mjesec dana.

Napominje kako je prije upuštanja u ovo provjerio svoje zdravstveno stanje kod liječnika. Odlučio je popiti po jedno pivo od pola litre na dan 5-6 puta tjedno i fotografirati se svakoga dana kako bi nakon mjesec dana usporedio stanje svoga tijela.

Na početku eksperimenta

Prvoga je tjedna počeo osjećati redovite glavobolje, lice mu je oteklo i dobio je podočnjake. Sljedeći je tjedan primijetio da mu se poremetio ritam spavanja – trebalo mu je oko 40 minuta da zaspi i teško se budio ujutro, zbog čega je nekoliko puta i zakasnio na posao.

U trećem tjednu eksperimenta, kolege su počele primjećivati da je postao nervozniji. Teško se koncentrirao i znao je samo buljiti u monitor računala. Ističe kako je prije znao raditi po četiri sata bez pauze, a sada je stalno gledao na sat i jedva čekao kraj radnog vremena.

Na kraju eksperimenta

Posljednjeg je tjedna primijetio da više nema snage za trčanje, što mu je prije bila dnevna rutina. Kada bi se i natjerao na to, izdržao bi upola manje vremena i prešao upola manje kilometara nego prije. Najviše ga je iznenadilo to što se vidno udebljao, osobito u području trbuha.

Na kraju je eksperimenta posjetio liječnika da dobije i dokaze o štetnom utjecaju piva. Ispostavilo se da su otečeno lice i kratkoća daha rezultat prelijevanja krvnih žila, pivski trbuh nastao je zbog lošeg rada endokrinog sustava, dok je nesanica upućivala na probleme s bubrezima. Reklo bi se: Pametnom dosta!

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: