Objavljeno: 08.04.2016 u 21:37 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Evo kako da očistite žuč i izbacite kamenje kroz crijeva

Kod kineza je poznat jedan narodni lijek koji je pomogao mnogima da izbace kamen iz žuči na lakši i manje opasan način.

zuc-kamen

Kamenje u žuči je ozbiljan zdravstveni problem koji može da dovede do nastanka raka. Istraživanja su pokazala da su ljudi koji dobiju rak uglavnom imali kamen u žuči prije toga.

Jedan od simptoma kamenja u žuči jeste osjećaj jake sitosti nakon obroka. Imate osjećaj kao da ne možete da svarite hranu. Ukoliko stvari postanu ozbiljnije, javlja se i bol u jetri. Ako mislite da imate kamen u žuči, najbolje bi bilo da primjenite ovu drevnu kinesku metodu.

Smatra se da je ova kineska metoda takođe dobra i za jačanje jetre pošto su jetra i žučna kesa usko povezane.

Kako da izbacite kamen iz žuči kroz stolicu:

Prvih pet dana unosite četiri čaše soka od jabuke svakog dana ili pojedite bar 4-5 jabuka. Sok od jabuke omekšava kamen iz žuči. Tokom tih 5 dana možete normalno jesti.

Šestog dana nemojte večerati.

Tog dana u 18h uzmite kašičicu epsom soli (magnezijum sulfata) sa čašom tople vode.

U 20h uradite isto to. Magnezijum sulfat otvara žučnu kesu.

U 22h popijte 5-6 supenih kašika maslinovog ulja ili susamovog ulja sa isto otliko svježe iscijeđenog soka od limuna. Dobro pomješajte i popijte. Ulje će podmazati kamenje i olakšati njihov prolazak.

Sljedećeg jutra, u vašoj stolici bi trebalo da se nađe zeleno kamenje. Ono obično pluta.

Čak i ako nemate simptome kamenja u žuči, ne bi bilo loše da probate ovu prirodnu terapiju jer čišćenje žučne kese ne može da škodi.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: