Objavljeno: 22.07.2014 u 19:16 | Lifestyle, Recepti, Zdravlje | Komentara:

EFIKASNO: Recept Sofije Loren će vas podmladiti i usporiti starenje vašeg lica

Ova maska nije komplikovana za pripremu, a zaista je fenomenalna! Svaka žena koja poštuje svoj izgled, i želi dugo da sačuva svoju ljepotu i mladost, treba da počne da je primjenjuje.

sophia-loren

Sastojci: 1 kesica želatina (10 gr), 150 gr kajmaka (mlijeka, kefira ili jogurta), 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni), 1 čajna kašičica meda.

Kajmak je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mlijeko ili jogurt, a za masnu kiselo mlijeko, kefir ili nemasni jogurt.

Priprema: Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomliječnom proizvodu) i ostavite u frižider na 6-8 sati.

Nakon toga, nježno mješajući, ugrijte smjesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Skinite sa šporeta i dodajte med i glicerin. Promješajte.

Sačekajte par minuta dok se smješa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mlijeko. Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom.

Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan. Ujutro možete da je nanosite na lice hladnu, da biste osvježili lice, a uveče malo ugrijanu (u mikrotalasnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta.

Efekti maske biti će vidljivi već nakon prvog nanošenja.

Želatin koji je u sastavu ove maske “pegla” sitne bore, omekšava i izbjeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože, jer poboljšava njeno stanje.

Izvor: pressonline.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: