Objavljeno: 08.10.2017 u 22:07 | Lifestyle | Komentara:

DA LI SAM TRUDNA: Brzi kućni test za trudnoću od paste za zube

Kako da znam da li sam trudna? Ovo pitanje budi strahove od neplanirane trudnoće, a često se javlja baš kad klasičan test za trudnoću uopšte nije dostupan… Evo načina da provjerite sumnje.

pasta-za-zube-620x351

Prva pomisao kada kasni menstruacija je trudnoća, a evo kako žene bez kupovine testa mogu da saznaju da li su u drugom stanju, piše Lepa & srećna.

Test za trudnoću je priznat pokazatelj trudnoće uz obavezan odlazak kod ginekologa, ali šta raditi ako u toku noći razmišljate o trudnoći, imate napad panike i nemate gdje da kupite test? U bočicu sa urinom istisnite malo bijele paste za zube i polako promućkajte. Ostavite da odstoji 3 do 5 minuta i ako je pasta ista niste trudni, ali ako je pasta postala pjenušava ili na njoj ima plave nijanse onda je moguće da ste u drugom stanju. HCG (hormon trudnoće) na identičan način hemijski reaguje na pastu kao na test na trudnoću.

Međutim, ovaj test nije apsolutno pouzdan, pa je najbolje da i pored njega uradite klasičan test i obavezno odete kod ginekologa ukoliko imate neke smetnje ili sumnje.

Izvor: lepaisrecna.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: