Objavljeno: 03.11.2015 u 11:05 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Cijelog života ste čaj spremali na pogrešan način: Provjerite kako se to pravilno radi

Stižu nam hladni dani, kada svima prija šoljica toplog čaja. Međutim, ove sezone pripremaćete ga sasvim drugačije!

caj-pixabay

Kao što znamo, Britanci su majstori spremanja čaja, a njihovo glavno pravilo je da se u šoljicu za čaj prvo sipa mlijeko.

Iako je do sada ostatak svijeta dodavao mlijeko poslednje u čaj, Britanski institut standarda tvrdi da je to pogrešan način.

– Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada je temperatura tečnosti između 65 i 80 stepeni, a ona nastane kada se čaj doda u mlijeko – tvrdi BSI.

Zato sada mnogi tvrde da u šoljicu treba prvo sipati mlijeko, a nakon toga čaj. Ne bi trebalo da koristite mlijeko pasterizovano na previsokim temperaturama jer je moguće da sadrži denaturirane proteine zbog čega će čaj biti lošijeg ukusa.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: