Cijelog života ste čaj spremali na pogrešan način: Provjerite kako se to pravilno radi
Stižu nam hladni dani, kada svima prija šoljica toplog čaja. Međutim, ove sezone pripremaćete ga sasvim drugačije!
Kao što znamo, Britanci su majstori spremanja čaja, a njihovo glavno pravilo je da se u šoljicu za čaj prvo sipa mlijeko.
Iako je do sada ostatak svijeta dodavao mlijeko poslednje u čaj, Britanski institut standarda tvrdi da je to pogrešan način.
– Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada je temperatura tečnosti između 65 i 80 stepeni, a ona nastane kada se čaj doda u mlijeko – tvrdi BSI.
Zato sada mnogi tvrde da u šoljicu treba prvo sipati mlijeko, a nakon toga čaj. Ne bi trebalo da koristite mlijeko pasterizovano na previsokim temperaturama jer je moguće da sadrži denaturirane proteine zbog čega će čaj biti lošijeg ukusa.
Izvor: dnevno.rs