Objavljeno: 28.07.2017 u 11:49 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Butine i zadnjica gore, od celulita ne ostaje ni trag: Savršeno tijelo za 7 dana! (VIDEO)

Ljeto je uveliko u toku, dame koje su revnosno vježbale odavno su počele da se hvale zavidnom linijom u bikiniju, ali, tu je i veliki broj žena koje nikako da se nakane i urade nešto po pitanju svog tijela.

trening

Ako ste i vi među većinom žena koje stalno kasne, predlažemo da probate sedmodnevni trening koji će učiniti čudo za izgled vaših butina i zadnjice!

Sve što treba da uradite jeste da svakog dana izdvojite 15 minuta za jednu od najstarijih vježbi – čučnjeve, i za samo nedelju dana ćete izgledati sjajno, a od celulita će ostati samo uspomena na starim fotografijama!

Prvi dan

Uradite 10 običnih čučnjeva, a zatim 5 čučnjeva sa zabacivanjem noge unazad (prilikom izdizanja u početni položaj, jednu po jednu nogu zabacite unazad što više možete). Uradite obje vježbe u dvije serije.

Drugi dan

Uradite 10 sumo čučnjeva (čučanj sa širim raskoračnim stavom i dubljim spuštanjem), a zatim 10 sumo čučnjeva sa istezanjem (umjesto da se samo vratite u početni položaj, sasvim ispravite tijelo, uključujući i ruke, i istegnite se najviše što možete). Uradite po dvije serije.

Treći dan

U dvije serije uradite sljedeće:

Oblik čučanj – Stanite u širi raskoračni stav, sa rukama iza glave, kao kod trbušnjaka. Čučnite, a kad se uspravite, podignite lijevu nogu tako da koljenom dodirnete lakat lijeve ruke. Isto radite i sa desnom nogom. 5 ponavljanja će biti dovoljno.

Pop čučanj – Radite čučnjeve sa širim raskoračnim stavom i rukama ispred sebe savijenim u laktovima, ali pri uspravljanju odskočite i skupite noge, a ruke neka idu pozadi. Uradite 10 ponavljanja.

Četvrti dan

Ponovo uradite sljedeće dvije vježbe u dve serije, prvu u 10 ponavljanja, drugu u 5 ponavljanja.

Strijela čučanj – Radite čučnjeve bez raskoračnog stava, sa rukama spojenim u dlanovima ispred sebe. Prilikom izdizanja, ispravite se skroz, tako da budete u položaju strijele.

Pištolj čučanj – Ova vježba je malo teža od ostalih, naročito za početnike. Stanite u blagi raskoračni stav, desnu nogu malo izdignite od poda, a lijevom nogom čučnite, tako da desna ostane ispravljena u vazduhu. Isto ponovite i sa drugom nogom.

Peti dan

Uradite sljedeće dvije vežbe u dvije serije, po 5 ponavljanja za svaku nogu:

Naklon čučanj – Čučnite u položaj za sumo čučanj, a zatim lijevo koljeno zavucite ispod desnog. Isto ponovite i sa drugom nogom.

Rascepljeni čučanj – Ovaj čučanj dosta podsjeća na iskorak. Stanite u blagi raskoračni stav, ali tako da jedna noga bude iza druge. Čučnite jednom nogom tako da se koleno gotovo osloni o pod. Radite naizmjenično sa obje noge.

Šesti dan

Izometrični čučanj – U pitanju su klasični čučnjevi, samo što se ne izdižete odmah, već prvo nogu izbacite sa strane, tako da vam i prsti na stopalima budu slijepljeni za pod. Ponovite sa drugom nogom, pa se vratite u početni položaj. Uradite 5 ponavljanja za svaku nogu.

Pop čučanj – Radite čučnjeve sa širim raskoračnim stavom i rukama ispred sebe savijenim u laktovima, ali pri uspravljanju odskočite i skupite noge, a ruke neka idu pozadi. Uradite 10 ponavljanja.

Sedmi dan

Sumo čučanj – Čučanj sa širim raskoračnim stavom i dubljim spuštanjem. Uradite 10 ponavljanja.

Oblik čučanj – Stanite u širi raskoračni stav, sa rukama iza glave, kao kod trbušnjaka. Čučnite, a kad se uspravite, podignite lijevu nogu tako da koljenom dodirnete lakat leve ruke. Isto radite i sa desnom nogom. Uradite po 5 ponavljanja za svaku nogu.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: