Objavljeno: 23.06.2016 u 7:04 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Boli vas zub? Od ovog prirodnog lijeka će prestati za sekund, a možete da ga napravite sami (RECEPT)

Ovaj prirodni lijek za zubobolju deluje bukvalno u sekundi. Napravite ga sami, od samo dva sastojka koje imate u kući. Saznajte o čemu se radi.

losi-zubi-pixabay

Svako ko je ikada doživieo zubobolju zna kako je to gadan bol, a da li ste se nekad zapitali kako uopšte dolazi do toga?

Bol u zubu se javlja iz različitih razloga, ali u svakom od tih slučajeva dolazi do upale zubne pulpe, odnosno unutrašnjeg sloja zuba, piše ViralThread.

Do te upale može doći iz brojnih razloga – karijes, kamenac, napukla plomba, povreda, infekcija… šta god da je uzrok, bol se javlja tek kad se pulpa upali, a za to postoji odličan prirodni lijek.

Naravno, kad vas boli zub, morate kod zubara, ali ovaj prirodni lijek je odličan za prvu pomoć ili ako vas je zaboljelo baš usred praznika i nijedan zubar ne radi.

Magični lijek ima samo dva sastojka – karanfilić u prahu i kokosovo ulje. Sve što treba da uradite jeste da pomiješate ta dva i nanesete na zub i desni gde osjećate bol (nekoliko puta dnevno).

Kako ovo radi?

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, ali u ovom slučaju je samo baza, a tajna je u karanfiliću, odnosno supstanci koju sadrži, a zove se – eugenol.

Eugenol je organsko jedinjenje koje sadrži 10 atoma ugljenika i djeluje kao prirodni anestetik. Ima ga i u drugim biljkama – cimet, lovor, bosiljak… ali nijedna od njih ne sadrži, ni blizu, toliku količinu eugenola.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: