Objavljeno: 05.11.2013 u 22:39 | Ideje i Savjeti | Komentara:

Kako liječiti bolove u zglobovima?

bol_zgloboviDonosimo Vam par iskušanih i dokazanih prirodnih lijekova protiv reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, gihta i bolova u zglobovima općenito.

Čudotvorni sok od krumpira

Sok od krumpira vezuje mokraćnu kiselinu, pa se savjetuje upotreba svježe cijeđenog soka od jednog krumpira srednje veličine dnevno, i to ujutro, prije doručka. Za bolji ukus može se pomiješati s limunovim sokom ili juhom.

Sok od rotkve protiv bolova u zglobovima

Svježe iscijeđen sok od rotkve može značajno ublažiti bolove u zglobovima, a uzima se tri puta dnevno po jedna žlica.

Jedite heljdu

Ova žitarica sadrži rutin i askorutin, tvari koje ljekovito djeluju na mnoga oboljenja, uključujući i artritis. Heljda snižava krvni tlak i masnoće u krvi, pospješuje rad bubrega, a savjetuje se i dijabetičarima. Kašu od heljde, kao i proizvode od njenog brašna, svaki reumatičar treba da ima na svom jelovniku.

Čaj od kore vrbe

Ovaj čaj sadrži salicilnu kiselinu koja ublažava bolove i upale. Čaj se priprema na način: Tri dijela sušene kore vrbe, dva dijela sladića i jedan dio izgnječenog bijelog luka preliti zavrelom vodom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Procijediti ga, malo ohladiti i dodati sok od limuna. Salicilne kiseline ima i u svježim i suhim šljivama, ananasu, grožđu, ribizlama, kajsijama, bademima, bundevama, tikvicama, paprikama, maslinama i kiselom kupusu.

Kantarion i majčina dušica

Dvije žličice mješavine ovih trava preliti sa pola litra ključale vode. Poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procijediti i piti tijekom dana u gutljajima.

Med i cimet za masažu

Pomiješati žlicu meda i dvije žlice mlake vode pa dodati malo cimeta. Napraviti glatku masu i masirati bolne zglobove.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: