Objavljeno: 16.08.2014 u 13:32 | Featured, Svijet | Komentara:

VIJEST KOJA JE ZATEKLA SVE: Monstrum pronađen mrtav u svojoj kući!

Jedan od američkih marinaca koji su 2011. snimljeni kako uriniraju po mrtvim talibanima pronađen je mrtav u svojoj kući u Džeksonvilu. Penzionisanog razvodnika Roberta Ričardsa (28) pronašla je supruga u srijedu, javlja Sky News.

robert-ricards-monstrum-pronadjen-mrtav

Njegova smrt ne izgleda kao samoubistvo, ali još se čekaju rezultati obdukcije i toksikološki nalaz.

Njegov prijatelj Gaj Vormak ispričao je da je Ričards uzimao jake lijekove zbog posttraumatskog stresa, od kojeg je obolio ratujući u Avganistanu, gdje je tri puta bio.

Tokom jedne rotacije snimljen je s još trojicom marinaca kako uriniraju po tijelima ubijenih talibana. Jedan od njih se usput i šalio obraćajući se krvavom tijelu: “Želimo ti lijep dan”.

marinci-uriniraju-po-talibanima

Taj video snimljen je u julu 2011. godine, a godinu dana kasnije neko ga je objavio na Youtube. Američka vojska je odmah reagovala na ovu sramotu i svim inkrimisanim marincima, uključujući Ričardsa, oduzeti su činovi.

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: