Objavljeno: 17.08.2014 u 17:27 | Featured, Ostalo | Komentara:

Ono što je ovaj otac učinio na groblju za svog sina donijeće sreću i suze na vaše lice istovremeno

Ernest i Anneke Robison su roditelji koji znaju šta znači boriti se za svoje dijete i šta znači oplakivati ga. Njihov sin Matthew rođen je 1988. godine i zbog manjka kiseonika počele su se razvijati mnoge bolesti.

Bio je slijep, paralizovan i mogao je govoriti samo nekoliko riječi. Ali to ga nije spriječavalo da ostavi veliki utisak na svakoga koga je upoznao u životu. Matthew je preminuo u dobi od 11 godina.

matthew-robinson-11-godina-preminuo

Iako su osjećali ogromnu tugu zbog gubitka sina, Ernest i Anneke su takođe bili preplavljeni zahvalnošću za svu radost koju im je sin donio u život.

Upravo zbog toga, spomenik na groblju za Matthewa razlikuje se od običnih. Njegov otac, Ernest dizajnirao je spomenik u čast svog sina. Statua je u liku Matthewa i ona simbolizira kako se Matthew riješava invalidskih kolica i kako ide prema nebu, na ljepše mjesto.

To donosi ljudima nadu, baš kao što je to Matthew radio za vrijeme svog kratkog života.

matthew-robinson-statua-srece

“Umjesto tuge, ova statua, grob Matthewa čini mjestom sreće”, rekao je Ernest i dodao: “Mnogi drugi su takođe otkrili tu istinu”.

Robinsonovi su 1993. godine osnovali neprofitnu organizaciju za pomoć porodicama koje se susreću sa istim kao i oni što su. Sada oni pomažu one sa invaliditetima sa medicinskom opremom i pomagalima koju njihove porodice ne mogu sebi priuštiti. Na taj način pomažu da i oni mogu raditi neke jednostavne stvari koje većina od nas svakodnevno radi bez problema.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: