Objavljeno: 21.07.2015 u 19:50 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Svi pričaju o sjemenkama lubenice, ali kad čujete šta mogu SJEMENKE DINJE, stalno ćete ih koristiti

Dinja je niskokalorično voće koje obiluje vitaminima i mineralima i sadrži veliki postotak vode, što je čini idelanim voćem za osvježenje tijekom toplih, ljetnih dana. No, najzdraviji dio dinje najčešće završi u kanti za smeće, budući da ga odstranjujemo i bacamo – sjemenke dinje.

dina-pixabay

U Indiji sjemenke dinje su najdragocjeniji dio ovog voća i koriste se u svakom domu.

Nakon odstranjivanja središta dinje, končasta vlakna se zajedno sa sjemenkama suše na papiru, a zatim se nakon sušenja vlakna odvajaju od sjemenki. Nakon ovog procesa sjemenke je potrebno dobro oprati pod jakim mlazom vode, posušiti i pohraniti.

Sjemenke dinje bogate su proteinima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i vlaknima. Prema ayurvedi (tradiconalnoj indijskoj medicini) sjemenke dinje imaju rashlađujući efekt i idealne su za jesti tijekom ljeta.

U Indiji, mljevene sjemenke dinje dodaju se u lassi (napitak od jogurta) i thandai (hladno mlijeko sa začinima), a cijele sjemenke u slatkiše i halve. Mogu se dodati u kruh i peciva (poput sjemenki bundeve ili sunockreta) ili u torte i kolače (poput oraha ili lješnjaka). Mogu se jesti i same, kao zdrava grickalica.

Izvor: zdravismo.si

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: