Objavljeno: 11.07.2013 u 11:47 | Featured, Nogomet | Komentara:

Skandalozno: Dejan Savičević progovorio o namještanju finala Lige prvaka!

Nogometna legenda Dejan Savičević otkrio je u razgovoru za francuski portal So Foot kako su igrači Crvene Zvezde dobili ponude od 500.000 njemačkih maraka da puste utakmicu finala Lige prvaka s Olympiqueom iz Marseillesa 1991. godine.

Bivši nogometaš Crvene Zvezde je više od dvadeset godina poslije priznao što se događalo u hotelu uoči finala tadašnjeg izdanja Kupa prvaka igrane u Bariju.

Savićević tvrdi kako je zajedno s Robertom Prosinečkim i Miodragom Belodedićem primio ponudu ‘nekih agenata koji su se motali po hotelu.

“Nekoliko igrača, uključujući i mene, dobilo je ponudu od po pola milijuna njemačkih maraka da izgubimo u finalu. Svi smo odbili i dokazali da to nije u našem karakteru”, izjavio je Dejo, danas predsjednik crnogorskog nogometnog saveza.

Zvezda je u finalu pobijedila francusku momčad s 5:3 nakon izvođenja jedanaesteraca, ali najboljim igračem Europe proglašen je napadač francuskog kluba Jean-Pierre Papin, što i danas ljuti Savičevića.

“Dodjeljivanje ‘Zlatne lopte’ Papinu bilo je sramota. Nagradu je trebao osvojiti Pančev, Prosinečki, Belodedić ili ja. Što je Papin osvojio 1991? Samo prvenstvo Francuske”, izjavio je Savićević.

Inače, predsjednik Olympiquea bio je tada Bernard Tapie, koji je s klubom u nekoliko godina osvojio sve što se moglo, pa završio neslavno nakon afere s namještanjem utakmica. Klub iz Marseillesa je prebačen u drugu ligu, a oduzet mu je naslov prvaka Francuske za sezonu 1992/93. i pravo nastupa u Ligi prvaka.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: