Objavljeno: 11.07.2013 u 12:07 | Featured | Komentara:

Rodio se u šumama oko Srebrenice 1995. godine, danas najveća nada Barcelone

emir-sulejmanovic

17-godišnji Sulejmanović je igrač Union Olimpije koji prošle sezone debitirao je za prvu momčad Zmajčeka. Dotad je bio najbolji Olimpijin junior, a o kakvom se talentu radi potvrdio je na Euroliginom juniorskom turniru gdje je u prosjeku zabijao 20 poena i skupljao 13,5 skokova po utakmici.

Bosanskohercegovački supertalent je dogovorio suradnju s Barcelonom na pet godina. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača Europe, a stručnjaci mu predviđaju fenomenalnu karijeru.

“Emir je rođen nakon samog pada Srebrenice, u neljudskim uvjetima. Ja sam bio po šumama, po linijama. Saznao sam da se rodio nekoliko sati nakon. Javili su mi da je ipak sve u redu jer je bilo nekih problema na porođaju. Emirova majka umrla je pet godina nakon toga. Ostao sam s dva sina koje sam pokušao skrenuti na sportski put”, ispričao je Emirov otac Nedžad za radio RSG.

Izvor: Dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: