Objavljeno: 29.08.2015 u 18:40 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Sa njim započnite dan i zablistajte: Briše bore, kilograme i celulit!

Jednostavan recept za osvježavajući i ukusni napitak idealan je za međuobrok, doručak ili večeru, a napravljen je od namirnica koje dokazano djeluju u korist ljepšeg tena, regulacije tjelesne težine i smanjenje celulita.

PHOTO:flickr/ismail benhamou

PHOTO:flickr/ismail benhamou

Sastojci za ovaj napitak su sljedeći:

Jogurt – savršeno djeluje na masnoće u tijelu i reguliše probavu, sadrži dobre bakterije koje koje pomažu probavni sistem;

Borovnica, jagoda, kupina, malina i ribizla – vrlo snažni antioksidansi prepuni vitamina C, koji podstiče proizvodnju kolagena, njeguje kožu i čuva imunitet;

Đumbir - pojačava cirkulaciju, zateže i pomlađuje kožu, olakšava grčeve, otklanja bol u mišićima;

Banana - sadrži velike količine kalijuma koji reguliše zadržavanje vode u organizmu, koja pojačava efekat celulita na površini kože.

Priprema:

U blender sipajte hladan jogurt (oko 2 dl), a po želji dodajte i nekoliko kockica leda, ako želite dodatno da osvježite piće.
Dodajte vašu kombinaciju voća (na primjer: šaka bobičastog voća i jedna banana), zatim sve zajedno dobro izmiksajte i odmah poslužite u čaši.

Zbog vrlo jakog ukusa, sa đumbirom ne treba preterivati, odsjecite sam komadić veličine nokta na palcu. U napitak možete dodati svjež list nane ili malo cimeta i meda, a bademi su takođe odličan izbor. Napravite kombinaciju po svom ukusu i imajte u vidu da napitak treba piti odmah nakon pravljenja.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: