Objavljeno: 28.11.2013 u 10:41 | Featured, Hrana i piće | Komentara:

Najveći neprijatelji vaše kože

Nema slađe stvari nego se zavaliti u trosjed ispred televizora, ušuškati se pod pokrivač i dohvatiti neku finu grickalicu. I tako satima, ili dok neka dobra duša ne doda i sladoled! No, sve to nije nimalo zdravo za vašu kožu. dapače, pogledajte koji su joj najveći neprijatelji. Ali prvo dovršite s grickanjem.

Foto: thinkstock.com

Foto: thinkstock.com

Punomasno mlijeko - uzrokuje pojavljivanje akni
Istraživanja povezuju konzumaciju mliječnih proizvoda s pojavljivanjem akni.
Pokušajte ovo: Konzumirajte jogurt jer je on od svih mliječnih proizvoda najmanje štetan za vašu kožu.

Grickalice mogu pojačati upalu kože… (i istovremeno vas napuhati)
Tim nutricionista i dermatologa proučavao je znanstvenu vezu između hrane i kože, i došli su do prilično uvjerljivog zaključka koji se protivi konzumiranju namirnica s visokim glikemijskim indeksom. Konzumacija većih količina grožđica, meda, soka agave ili jednostavnih ugljikohidrata (peciva, tjestenine, kolača) – može poremetiti razinu inzulina, što dovodi do upala unutar tijela, kao i na licu.
Pokušajte ovo: Smanjenje slatkiša i škroba pomaže kod reguliranja težine.

Roštilj je saboter vašeg besprijekornog tena
Grijanje mesa na visokim temperaturama stvara kemijsku reakciju između masti i bjelančevina, što rezultira nastankom spoja koji direktno utječe na starenje kože i pojavljivanje bora. Isti taj spoj povećava rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Nalazi se u pomfritu, čipsu, duboko prženoj piletini i drugim namirnicama prženim u ulju na ekstremno visokim temperaturama.
Pokušajte ovo: Ne morate jesti sirovo, ali nije loša ideja maksimalno smanjiti količinu hrane s roštilja i one pržene u dubokom ulju.

Čips, krekeri i kokice puni su natrija koji uzrokuje zadržavanje vodetako ćete od male vrećice slane hrskave delicije doći do velikih podbuhlih vrećica ispod očiju. Ako ste i inače skloni naticanju, to će najuočljivije biti ispod očiju, gdje je koža vrlo tanka. Budući da je većina tih masnih grickalica pržena na visokim temperaturama, izvjesno je da će prouzročiti i natečenost i crvenilo.
Pokušajte ovo: Miks pečenih, neslanih orašastih plodova može zadovoljiti potrebu za grickalicama bez neželjenih nuspojava.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: