Objavljeno: 27.01.2016 u 10:08 | Featured, Lifestyle | Komentara:

KORISTAN SAVJET! Znate li šta se dešava ako aluminijsku foliju držite na zubima 1 sat?

Mnogi su potvrdili da ovo zaista djeluje. Klasično izbjeljivanje ne djeluje jednako na sve zube, pogotovo ako imate sivkaste (efekat bi bio zanemariv), dok kod žućkastih zubi je situacija drugačija.

Danas se prodaje veliki broj raznoraznih pasti za izbjelivanje, od kojih neke sadrže manje količine karbamid-peroksida, a za izbjeljivanje koriste sitne čestice koje mehaničkim putem u dodiru sa caklinom vrše izbjeljivanje.

folija

Naravno, takvu pastu možete napraviti i sami, slijedeći ovaj postupak:

1. Pomiješajte malo sode bikarbone sa pastom za zube.
2. Zatim, uzmite aluminijsku foliju, pa ju presavijte u traku, širine i dužine koja odgovara vašim zubima.
3. Dobivenu pastu nanesite na foliju i stavite na zube.
4. Foliju sa pastom držite na zubima 1h.

Za vidljivi učinak stavljajte pastu na zube dva puta dnevno u narednih 7 dana.

Prve rezltate bi trebali primjetiti nakon nekoliko dana, a ponekad se mora čekati i nekoliko sedmica za to. Stomatolozi za sada kažu da ne postoje rizici kod izbjeljivanja zuba, ali bi trebalo biti oprezan i ne raditi to stalno da se ne bi oštetila zubna caklina.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: