Objavljeno: 02.03.2016 u 13:47 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Evo kako da izbacite 8 kilograma otrova iz svojih crijeva

Debelo crijevo ima jednu od najvažnijih uloga u ljudskom tijelu. Ono održava ravnotežu vode u organizmu, reguliše imuni sistem i pomaže prilikom procesa varenja.

digestivni-sistem-crijeva

Debelo crevo je izuzetno važno za pravilno funkcionisanje i zdravlje organizma. Ukoliko debelo crijevo ne radi kako treba, toksične materije se neće uklanjati iz organizma već će se apsorbovati u njemu.

Potrebno je najmanje 24 časa za prolazak hrane kroz organizam i odigravanje digestivnih procesa. Hrana sa niskom nutritivnom vrednošću i sa malo vitamina i enzima usporava taj proces čak i do 70 časova. Kao rezultat toga, može doći do veoma neugodnog taloženja otpadnih materija u vašem organizmu.

Zatvor je najčešći znak da imate puno otpadnih materija u svom organizmu. Uklanjanje otpadnih materija kada već dođe do zatvora zna biti poprilično bolno.

Simptomi debelog crijeva punog toksina:

Imuni sistem – Osip, problemi s urinarnim traktom, vaginalne infekcije, slab imuni sistem.
Promjene raspoloženja – Loše pamćenje, promene raspoloženja, nervoza, umor, depresija.
Opšte zdravlje – Bolovi u mišićima i zglobovima.
Simptomi u digestivnom traktu – Bol u stomaku, loše varenje, gasovi, proliv, nadimanje, zatvor.

Stenli Burouz je četrdesetih godina prošlog vijeka osmislio program za čišćenje organizma u sklopu alternativne medicine. Čitav proces čišćenja organizma traje 10-16 dana.

Potrebni sastojci:

  • 3 dl filtrirane vode
  • 1/10 kašike kajenske paprike u prahu
  • 2 kašike organskog javorovog sirupa
  • ½ svježeg soka od limuna

Priprema:

Priprema ovog moćnog lijeka je veoma jednostavna. Potrebno je samo da pomješate sve sastojke i da konzumirate mješavinu najmanje 10 dana, 5-8 puta dnevno.

Takođe, veliku podršku u procesu detoksikacije organizma imaju etarska ulja. Nutritivni sastojci etarskih ulja se lako apsorbuju na ćelijskom nivou.

Napitak od etarskih ulja možete napraviti na sljedeći način:

Potrebni sastojci:

  • 10 kapi etarskog ulja mente i limuna
  • sok od jednog svježeg organskog limuna

Priprema:

Pomješajte mješavinu sa 2,5 dl vode i konzumirajte u periodu od dvije nedelje. Kada se riješite svih toksina iz vašeg organizma, osjetićete veliku promjenu na svom tijelu.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: