Objavljeno: 02.02.2016 u 20:09 | Featured, Lifestyle | Komentara:

DA LI ZNATE: Gdje treba baciti kuhinjsko ulje nakon upotrebe?

Možda znate, ali uvijek je dobro prenijeti takvu poruku. U većini slučajava, čak i kada ne pržimo mnogo, to iskorišteno ulje većinom bacamo u kuhinjsku sudoperu.

przeno-ulje-kako-baciti

To je najveća greška koju možemo učiniti. A zašto to činimo? Odgovor na ovo pitanje je jednostavan: “Nema nikoga ko bi nam objasnio pravilan način da to učinimo.”

Najbolje što možemo učiniti sa upotrijebljenim uljem jeste da ga iscijedimo u plastičnu bocu, čvrsto je zatvorimo i bacimo u smeće.

Zašto ovo naglašavamo? Iz razloga jer jedan litar ulja zagadi, vjerovali ili ne, skoro jedan milion litara čiste vode. Pomenuta količina vode je količina koju normalan čovjek upotrijebi u punih 14 godina.

Proslijedite dalje ovu poruku, priroda će vam biti zahvalna. Na kraju možem reći, to je ipak u korist svih nas.

Izvor: lijekizprirode.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: