Objavljeno: 13.07.2017 u 21:03 | Crna Hronika | Komentara:

OVO SU RIJEČI MONSTRUMA DOK SU GA DRŽALI NA ZEMLJI: Policajci otkrili šta je ubica govorio dok su mu pored oživljavali sina!

- Žena je trčala preko parkinga i vikala: “Izbode ljude, pomozite nam“, a onda smo ga vidjeli kako nekontrolisano maše nožem i napada ljude. Potrčali smo, nenaoružani, prišli mu iza leđa i uspjeli da ga oborimo na zemlju. Ali, za njih dvoje je bilo kasno.

Foto: telegraf.rs

Foto: telegraf.rs

Do tada je uspio da udavi 4-godišnjeg sina i nožem usmrti svoju ženu – pričaju nam komunalni policajci Miloš Nikolić i Igor Milosavljević, koji su se našli na mjestu najkrvavijeg zločina u Srbiji. Zločina u kom je Marko N. zadavio sina, izbo ženu i ranio nekoliko ljudi u Centru za socijalni rad Rakovica.

Kada ih pitamo da li se osjećaju kao heroji, skromno nam odgovaraju da bi to svako uradio. Njihove ruke su izgrebane, a možda i zasječene nožem.

Kažu da se ne sjećaju. Ispod noktiju krv ubice koja ne može da se spere, a u sjećanju prizori koji neće izblijediti nikad.

Niko ne zna šta je tačno dovelo do dvostrukog ubistva, ali kako saznajemo, supružnici su se prvo posvađali u Centru za socijalni rad, da bi potom Marko N. nasrnuo na njihovog sina.

- Kada ga je udavio, tresnuo ga je o pod, a onda se pesnicama obrušio na ženu. Pokušala je da pobjegne, ali je stigao na parkingu i nasmrt izbo – kaže nam izvor iz istrage.

Baš u tom trenutku, dvojica pripadnika Komunalne policije bili su u blizini na pauzi. Odjednom su čuli povike unezverene žene, vjerovatno jedne od radnica Centra za socijalni rad, a potom i ugledali muškarca kako maše nožem.

- Nismo imali ni pendreke kod sebe, samo smo potrčali. Prišli smo mu s leđa dok je on nožem mahao prema muškarcu koji je pokušavao da ga savlada. Zamahnuo je u tom trenutku prema njemu, ali je sam sebi rasjekao arteriju na lijevoj ruci. Oborili smo ga na zemlju, i ja sam mu rukom začepio arteriju da ne iskrvari nasmrt – priča nam, i dalje vidno potresen, Igor Milosavljević.

Krv ubice pokušavao je cijelu noć da spere s ruke, ali nije uspio.

Marko N. se otimao, gunđao. Iako su ga oba policajca pritisla, uspijevao je nekom nadljudskom snagom da ih odiže od zemlje.

- Čuo sam ga kako priča: “Sve su mi to one smjestile, ona i njene drugarice. Već četiri godine pokušavaju…“ A onda je pomenuo i dijete, ali gunđao je i nisam razumio šta – prisjeća se Milosavljević.

Kada su uspjeli da ga savladaju, pogledali su oko sebe i vidjeli beživotno tijelo žene na parkingu, a poslije nekoliko sekundi i prizor koji im se, kako nam kažu, urezao zauvijek u sjećanje.

- Neka žena je iznosila dijete iz zgrade. Držala ga je u naručju, a ono je bilo bez svijesti, modro, znojavo, i pjena mu je izlazila na usta. Jeziv prizor – priča Miloš Nikolić.

Hitna pomoć je stigla ubrzo i počela je reanimacija koja je trajala više od pola sata. Tijelo dečaka bilo je na zemlji, samo 5-6 metara od oca koji ga je usmrtio. I dok se nekoliko ekipa Hitne pomoći mučilo da mu oživi sina, on kao otac nije odreagovao nijedne sekunde.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: