Objavljeno: 21.06.2017 u 16:30 | Crna Hronika | Komentara:

DA SE SRCE STISNE U kolima Hitne dječak (8) molio: Samo da mama otvori oči…

Samo da mama otvori oči – molio je osmogodišnjak u kolima zadarske Hitne pomoći nakon što je u ponedjeljak oko 17 sati na njega i njegovog godinu dana mlađeg brata, te 38-godišnju majku Draganu Marić, koja ih je iz nekoliko kilometara udaljenog Nadina u Peugeotu zadarskih oznaka vozila u Benkovac na nogometni trening, automobilom naletio pijani vozač Damir Čelebić (31) iz Preloga.

udes

Braća međutim nikada nisu stigla na trening već su s ozlijedama smještena u kola Hitne pomoći, a njihova majka nije otvorila oči već je od težine ozljeda zadobivenih u nesreći na županijskoj cesti između Benkovca i Raštevića preminula nakon bezuspješne reanimacije u zadarskoj Općoj bolnici. Sve do kobnog udara pijanog vozača koji je imao 2.2 promila alkohola u krvi, majka i sinovi nisu mogli ni znati što ih je snašlo, jer ih je 31-godišnji vozač iz Preloga, koji je na zadarskom području radio kao sezonski konobar, udario u stražnji dio automobila. Od siline udara, automobil u kojem su bili majka i dvoje sinova prešao je na suprotni kolnički trak gdje je nakon prvertanja naletio na Toyotu zadarskih oznaka.

- Čavrljale smo u automobilu kada smo najednom ugledale kako vozač svom brzinom udara u automobil i gura ga. Bilo je to kao usporena strašna scena iz nekog filma. Gledamo i ne možemo učiniti ništa, a odjednom automobil leti prema nama. Kada je konačno tresnulo, osjećaj ne moram niti opisivati – posvjedočila je 53-godišnja Paulina Kulaš, dogradonačelnica grada Benkovca, koja se, igrom slučaja, nalazila na mjestu suvozača u Toyoti, koju je vozila njezina prijateljica 59- godišnja Ksenija Čirjak. Obje su u nesreći teško ozlijeđene, te se oporavljaju na Odjelu traumatologije zadarske Opće bolnice, s tim da je vozačica zadobila prijelom zdjelice i sedam rebara.

- Naš automobil je završio na bočnoj strani i zapravo smo imale sreću jer nas je do daljnjeg klizanja zaustavilo grmlje. Ostala sam pri svijesti i nazvala 112 zdravom rukom. Na drugoj mi je, što sam gledala onako u čudu, bio potpuno na drugu stranu izvrnut ručni zglob. Ležale smo bočno u automobilu, no momci su brzo došli i izvukli nas. Bilo je strašno. Nisam vidjela lice vozača, niti ženu koja je stradala, samo tu jadnu dječicu poslije u kolima Hitne pomoći. Vozili su se s nama. Manji je šutio, a stariji je cijelo vrijeme govorio “valjda će mama otvoriti oči“ – ispričala je suvozačica u Toyoti. Sa ženama ozlijeđenim u nesreći u zadarskoj bolnici se nalaze i dječaci koji su u nesreći lakše i teže ozlijeđeni. Njihovo stanje je stabilno.

Strašna nesreća zavila je u crno Nadin, mjesto gdje je mlada obitelj živjela. Iako su imali i stan u Benkovcu veći dio vremena provodili su baš u Nadinu gdje su se bavili poljoprivredom i vinogradarstvom. Dragana, inače rodom iz Osijeka, nije bila zaposlena, a suprug Krešimir radi u jednom restoranu na zadarskom području.

- To je uistinu jedna krasna obitelj o kojoj nikada nije bilo nikakve loše riječi. Svi smo u potpunom šoku. Da tako neko mlad, ni kriv ni dužan strada i ostavi za sobom djecu. To je stravično, jednostavno stravično. Otac je ostao sam s dvoje male djece – kazao je poznanik obitelji.

Nakon nesreće, 31-godišnji vozač, zadržan je u policiji sve do otriježnjenja nakon čega će se, prema informacijama iz policije, privesti sucu istrage na ispitivanje na Županijskom sudu u Zadru. Slijedi mu kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i sa smrtnim ishodom za što je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Uz to što je vozio pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom, 31-godišnji vozač u Peugeotu zadarskih oznaka imao je na automobilu i nepripadajuće registarske oznake.

Izvor: Zadarski.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: