Objavljeno: 29.04.2016 u 17:53 | Crna Hronika, Svijet | Komentara:

Amel u sekundi ostao bez majke, žene i dvogodišnje kćerkice!

U sinoćnjem udesu kod Sjenice, bivši bokser iz Novog Pazara Amel Šipčanin u sekundi je ostao bez majke Ajke (50), supruge Binaide Muratović (26) i dvogodišnje kćerkice Lejle.

udes-amel

On se nalazi u teškom stanju, smješten je u Zdravstvenom centru u Užicu, na hirurškom odjeljenju intenzivne nege.

– Pacijent je primljen sa višestrukim prelomima i životno je ugrožen. Nakon intervencije ljekara, njegovo stanje je trenutno stabilno i konstantno se prati – rekla je za Blic portparolka ove zdravstvene ustanove Danijela Milićević.

U komšiluku Šipčanina vlada muk. Svi se nadaju da će se Amel brzo oporaviti i da njegova druga kćerka Nejla (4) neće odrastati bez oca i majke.

– Sva sreća pa ona nije bila sa njima u automobilu – kratko su prokomentarisali.

Izvor iz policije objašnjava da su od siline sudara Ajka, Binaida i mala Lejla nastradale na licu mjesta, dok je Amel teško povrijeđen.

– Njih četvoro se nalazilo u “zastavi 101” koja se u mjestu Jaćimovo kamenje, na dionici puta od Štavlja ka Sjenici, direktno sudarila sa vozilom “VW pasat” kojim je upravljao A.K. – ispričao je sagovornik.

A.K. je u sudaru zadobio lake tjelesne povrede, a nakon ukazane pomoći, saslušan je u policiji i po odobrenju nadležnog tužilaštva određen mu je pritvor do 48 sati.

– Zadržavanje je određeno zbog mogućeg uticanja na svjedoke, kao i u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka i reakcije javnosti – objašnjava Nurija Rožajac, osnovni javni tužilac iz Sjenice.

Osim A.K, u “pasatu” su se nalazile još dvije osobe. Njegov brat E.K. zadobio je teške tjelesne povrede i transportovan je u užičku bolnicu gdje je zbrinut na Ortopediji i nije životno ugrožen. Treći putnik, K.Z. je iz udesa izašao nepovrijeđen.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: