Objavljeno: 17.08.2013 u 9:22 | Auto & Moto | Komentara:

Otkriven BMW M4 Coupe koncept

BMW je službeno predstavio M4 Coupe koncept uoči njegove svečane premijere na ovogodišnjem Pebble Beach Concours d’Elegance. Koncept je dizajniran kako bi najavio nadolazeću serijsku izvedbu, a krasi ga ‘BMW M vizualna filozofija u idealnom obliku’.

Novi model bavarskog proizvođača opremljen je agresivnim prednjim odbojnikom i skulpturiranim poklopcem motora, kao i ventiliranim prednjim blatobranima, integriranim stražnjim spojlerom te posebnim, dvobojnim, 20-inčnim alu-felgama. Prednji splitter, krov i stražnji difuzor sačinjeni su od plastike pojačane ugljičnim vlaknima.

BMW nije otkrio detalje o performansama no dao je naslutiti kako ‘vrhunski’ motor razvija ‘ogromnu snagu’. Sudeći po dosadašnjm nagađanjima, čini se kako bi model mogao koristiti 3.0-litreni, 6-cilindrični bi-turbo agregat od 450 KS koji razvija 550 Nm okretnog momenta.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: