Objavljeno: 07.08.2017 u 7:41 | Aktualno, Vijesti | Komentara:

Stravična oluja se približava BiH: Apokalipsa zahvatila Italiju, Sloveniju i dijelove Hrvatske!

Pijavica, led, grad, kiša i vjetar proteklih par sati haraju Italijom i dijelom Slovenije, a ta bi se oluja uskoro mogla premjestiti i u naše krajeve.

lose-vrijeme

Facebook stranica “Severe Weather in Europe“ prepuna je video snimci i fotografija dramatičnog nevremena koje u ovim trenucima ruši sve pred sobom u pojedinim italijanskim gradovima i predjelima.

Posebno je dramatična snimka pijavice na Gardskom jezeru. Ponegdje je zabilježen i grad pri kojoj je padao led veličine jajeta, uglavnom u Italiji no i u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji.

Prema dosadašnjim izvještajima, najveću snagu nevrijeme je pokazalo na sjeveru Italije. Kako pojašnjava ekipa IstraMeta, tri ogromne superćelije razvile su se u bližem susjedstvu.

losevrijeme.2

“Pratimo kretanje sustava iz minute u minutu. Postupno je počela probijati bura i tramontana“, kažu. Nakon ekstremnih vrućina, promjena vremena osjeća se i u Hrvatskoji Bosni i Hercegovini.

Kako se približavamo noći raste i mogućnost razvoja jakih oluja na području većeg dijela Balkana. Naročito se to odnosi na područje Zagreba te većeg dijela kontinenta, gdje se očekuju snažni pljuskovi s grmljavinom.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: