Objavljeno: 26.05.2018 u 12:18 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

‘Sigurna sam da ovo nije kraj!’ Uprkos optimizmu, slavna manekenka PREMINULA i ostavila svijet u žalosti

Brazilska manekenka Nara Almeida preminula je nakon duge borbe sa rakom, a ostaće upamćena po svojoj pozitivnosti uprkos tome što joj je dijagnostikovan maligni tumor koji se proširio na druge organe.

brazilska-manekenka (1)

Od momenta kada joj je saopšteno da ima rak želudca, u avgustu 2017. godine, popularna brazilska manekenka Nara Almeida dokumentovala je svoju borbu sa kancerom na društvenim mrežama.

Ona je svakodnevno na svom Instagramu obavještavala milione pratilaca o svom zdravstvenom stanju, kao i o svim terapijama kojim se podvrgavala.

Dvadesetčetvorogodišnja blogerka pisala je inspirativne objave I objavljivala ih kako bi pokazala kako zaista izgleda život ljudi oboljelih od ove zloćudne bolesti.

brazilska-manekenka (2)

Nažalost, Nara nije uspjela da izdrži, te je preminula prije dva dana u bolnici u Sao Paulu u Brazilu, a vijest o smrti saopštio je njen dečko Pedro Roha, sa kojim je Nara bila dvije godine u vezi.

- Nara je preminula sinoć, nakon velike borbe. Želio sam je zauvijek pored sebe, ali zaslužila je da se odmori, Njena smrt će ostaviti ogroman prostor u mom srcu, ali će uvijek živjeti u meni, biti moja inspiracija i pomoći da gledam svijet u boljem svjetlu – dio je njegove emotivne poruke koja je dobila više od dva miliona lajkova.

Nari je dijagnostikovan rak stomaka u avgustu 2017. godine, a manekenka i blogerka je na svojim fotografijama otkrivala kako izgleda svaka faza bolesti, koje operacije je imala, kao i kakve su prognoze.

Ona je zadržala pozitivan duh, uprkos činjenici da se rak proširio na druge organe.

brazilska-manekenka (3)

Nakon što je primila loše vijesti, napisala je poruku koja je mnoge zadivila i rastužila.

-Doktori su potvrdili da je moj slučaj pogoršan i da vjerovatno nema lijeka. Ali još jednom ću vam ponoviti: Ovo je samo faza. Sigurna sam da ovo nije kraj – napisala je ona.

Nažalost, Nari je kasnije zdravlje postajalo sve ugroženije, a vrijeme je provodila u bolnicama. Započela je tretman imunoterapije koji pomaže organizmu da uništi rak, ali ipak je izgubila bitku.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: