Objavljeno: 25.05.2018 u 13:04 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

Uživo na Facebooku: Snimio je smrt sebe i još osmero putnika

Rumunjsko ministarstvo potvrdilo je da su svih devet poginulih njihovi državljani. Televizija PRO TV objavila je kako je među stradalima bila i jedna trudnica…

udes

Vozač minibusa na Facebooku je uživo prenosio strašnu prometnu nesreću u kojoj su poginuli on i njegovih osam putnika. Dok je vozio po mađarskoj autocesti, rumunjski vozač uključio je prijenos na Facebooku.

Frontalno se sudario s kamionom. Poginulo je sedam muškaraca i dvije žene dok je vozač kamiona tek lakše ozlijeđen.

Rumunjsko ministarstvo potvrdilo je da su svih devet poginulih njihovi državljani. Televizija PRO TV objavila je kako je među stradalima bila i jedna trudnica. Ukupno devetero djece u ovoj nesreći izgubilo je roditelje.

Načelnik sela u kojem živi vozač minibusa potvrdio je da je riječ o 38-godišnjem Petru Zalaru.

- Četvero poginulih bilo je iz našeg sela. Vraćali su se kući nakon što su radili na farmi hmelja u Sloveniji, rekao je Ladislau Szekely koji kaže da se za djecu koja su ostala bez roditelja traži odgovarajuća skrb.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: