Objavljeno: 21.06.2017 u 11:07 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Zovu je ŽENA-CVEKLA i rekli su joj da o trudnoći ni NE SANJA: Ljekari NIKADA nisu vidjeli porođaj poput njenog – a onda je uslijedilo ČUDO

Stefani Tarner iz Arizone rođena je sa izuzetno rijetkim genetskim poremećajem, zbog čega je njen porođaj bio pravi podvig za nju, ali i ljekare.

zena-cvekla

Ona, naime, boluje od Harlekin ihtioze, zbog čega joj je koža jako debela, svijetlo crvene boje, i lako puca.

Kada se ona rodila, tijelo joj je bilo u “oklopu” debelih komada bijele kože, koje su dijelile duboke brazde. U slučajevima poput njenog, koža puca tamo gdje bi normalna imala elastičnost, zbog čega bakterije imaju lak pristup tijelu, pa je veliki rizik od fatalne infekcije.

Kada se Stefani rodila, ljekari su rekli njenim roditeljima da su šanse da preživi minimalne. A ona je uspjela da doživi dvadeset i neku godinu, ali i da zatrudni. Sama kaže da dobar dio zahvalnosti za to što je živa duguje kremi koja joj odgovara, a koju je jedva našla, i koju bogato nanosi na cijelo tijelo svakog dana više puta.

U ovom trenutku Stefani je najstarija žena u Americi koja se bori sa ovim stanjem. Naravno, ima mnogo podrške drugih, ali i mnogo ružnih komentara i vrijeđanja. Često je, kaže, nazivaju “žena-cvekla”. Ona je ljekare iznenadila dva puta – jednom kada je doživjela ovoliku “starost”, atipičnu za ljude sa ovim poremećajem, i drugi put kada je zatrudnila u 23. godini. Svjesno je zatrudnila, znajući da joj trudnoća ugrožava život.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Sljedeća stranica

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: