Objavljeno: 26.06.2017 u 19:45 | Zanimljivosti | Komentara:

Znate li čemu služi rupica na metru? Zapravo je vrlo korisno

Tračni metar prijatelj je gotovo svakom kućanstvu, no svejedno većina nas ne zna čemu služe njegovi pojedini dijelovi koji su zapravo vrlo korisni i olakšavaju nam posao.

metar

Imali ste ga milijun puta u rukama, no ako niste majstor i nemate strast prema tome, vjerojatno nikad niste ni primijetili da tračni metar ima rupicu.

Vjerojatno vam je puno puta i bilo nezgodno mjeriti s njim upravo zbog njegovog savijenog dijela pa niste zapravo znali zašto je to tako i čemu služi.

Rupica na tračnom metru služi kako bi se metar zakačio za čavao ili vijak te se tako lakše izmjerila potrebna udaljenost.

metar-tacka

Savijeni dio na njegovom početku služi kako biste napravili malu oznaku da znate otkud mjerite. To posebno može biti od pomoći ako nemate olovku uz sebe da označite početnu točku mjerenja.

Izvor: http://www.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: