Objavljeno: 20.08.2017 u 14:37 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

ŽIVE U KROŠNJAMA: Tajno pleme kanibala za koje nitko nije znao (FOTO)

Fotograf Eric Baccega zabilježio je jedinstvene prizore plemena čiji žitelji do 1974. godine nisu znali da postoje drugi ljudi.

pleme-kanibali (1)

Fotografije prikazuju ljude u impresivno visokim kućama na drvetu, one koji odlaze u lov te majke koje nose djecu na leđima u mreži omotanoj oko glave.

pleme-kanibali (2)

U drugim prizorima majke prinose djecu otvorenoj vatri, a na fotografijama može se vidjeti i tradicionalno jelo ovog plemena – sago ličinke.

pleme-kanibali (3)

Korowai narod broji oko 3000 ljudi te, po posljednjim izvještajima, prakticira kanibalizam. Antropolozi pak vjeruju kako plemena koja su imala kontakt s vanjskim svijetom više ne jedu ljudsko meso.

pleme-kanibali (4)

Baccega je pleme posjetio 2000. godine, no njegove su se fotografije tek nedavno pojavile u svijetu. Prvi dokumentirani kontakt s ovim narodom dogodio se ožujku 1974. godine. Ekspediciju su tada predvodili antropolozi i geografi s denverskog sveučilišta.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: