Objavljeno: 27.05.2013 u 7:55 | Zanimljivosti | Komentara:

Ženka gorile spasila dijete – životinje imaju više respekta i ljubavi

Donosimo jednu prelijepu priču za koju smatramo da svako treba da je pročita.

zenka-gorile-spasila-dijete

 

Binti Jua je ženka gorile u Brookfield zoološkom vrtu u američkoj državi Illinois. Binti je postala veoma poznata zbog incidenta koji se desio Avgusta 1996. godine, kada je imala 8 godina. Jedan trogodišnji dječak popeo se uz zid oko njenog staništa u zoološkom vrtu i pao sa visine od 5 do 6 metara na čvrstu podlogu, i pao u nesvijest. Dječak je slomio ruku i imao otvorenu povredu glave sa jedne strane lica.

Binti je došla do dječaka dok su bespomoćni posjetioci zoološkog bespomoćno vrištali, misleći da će gorila povrijediti dijete. U tom trenutku još jedna ženka gorile je prišla djetetu ali je Binti zarežala na nju. Binti je pokupila dječaka, držeći ga desnom rukom kao da je njeno dijete i nekoliko puta ga pomazila po leđima i nosila ga je 18 metara do ulaza kako bi osoblje zoološkog moglo da mu pomogne. Čitavo vrijeme na leđima je nosila svoju 17-mjesečnu gorilu. Dječak je proveo 4 dana u bolnici i oporavio se u potpunosti.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: