Objavljeno: 21.04.2015 u 14:40 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Žena smršala 13 kg i riješila probleme s kožom kad je prestala jesti samo par namirnica!

Kirsty Huntley (32) je majka četvero djece koja je imala problematičnu kožu, kao kod pubertetlija, a uz to i višak kilograma sa kojima je vodila dugogodišnju bitku.

kirsty_koza

Početkom 2008. godine dijagnosticiran joj je Behčetov sindrom, stanje koje utiče na skoro svaki organ u tijela, a neizliječivo je. Jedan od razloga za akne je bio baš taj sindrom.

Baš zbog njega cijelo tijelo joj je bilo prekriveno aknama, lice, ruke, bedra i prsa, što nije baš karakteristično za osobu njenih godina i koja ima četvero djece. Ovi problemi su uticali da ima velikih problema sa samopouzdanjem.

kirsty_modelNjen posao je ispaštao a nije ni izlazila puno iz kuće. Iz razloga što se bavi make up-om smatrala je da će je ljudi izbjegavati jer kad ne može srediti svoje lice kako će i njihovo.

Pokušavala je sa doktorima ali bez uspjeha. Nekada bi se akne i povukle određeno vrijeme, ali su se uvijek vraćale. Pošto ništa nije pomagalo, 2013. godine je ugledala reklamu za alergijske testove i odlučila pokušati sa tim, koji su pokazali da je netolerantna na gluten pšenicu, kvasac, jaja i kafu.

Naravno, bez razmišljanja je odlučila da pokuša da ne jede te namirnice. U naredna 3 mjeseca je smršala 13kg, a akne su potpuno nestale. Ni u snu nije pomislila da bi alergije mogle prouzrokovati takve probleme.

Kada su nestali njeni problemi sa aknama vratila je svoje samopouzdanje, te su je u janurau ove godine zapazili i pozvali da radi kao model za punije žene.

Vjerujemo da i mnogi drugi imaju sličnih problema baš iz razloga jer su alergični na specifičnu hranu, te ne bi bilo zgorega da to i provjere. Ova mlada mama je najbolji primjer za to.

Izvor: lijekizprirode.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: