Objavljeno: 27.12.2017 u 13:31 | Zanimljivosti | Komentara:

Žena poklonila beskućniku jedan obrok, a on joj je napisao na papir nešto što ju je šokiralo!

Casey je zajedno sa sinom krenula prema kući, te je u prolazu ugledala beskućnika kako od prolaznika traži neku pomoć.

poruka-papir

Nekoliko sati kasnije otišla je u prodavnicu i ponovo susrela istog beskućnika, ali tada se desilo nešto o čemu nikada nije ni razmišljala. Ona je odlučila da cijelu situaciju podijeli sa svojim prijateljima i poznanicima na svom Facebook profilu.

Evo kako je napisala:

‘Kada sam pogledala prema vratima u prodavnici vidjela sam beskućnika kako ulazi. Koračao je teško, sa pognutom glavom i ispruženom rukom u kojoj se nalazilo nešto novca što je skupio. Brojao je svoje kovanice kako bi vidio šta može sebi uzeti. Ja sam tada otišla i uzela mu nešto za ručak. Pokušavala sam da s njim uspostavim komunikaciju, ali on nije bio baš za neki razgovor.

Poslije nekog vremena počeo je i on sa mnom da razgova. Priznao mi je da se ljudi prema njemu loše ophode, ali da je on u ovo stanje došao zbog svoje drage. Rekao mi je kako mrzi sam sebe.

Svog oca nije nikada vidio ni upoznao, a majka mu je umrla prije nekoliko godina od karcinoma. Ubrzo sam shvatila da kasnim , pa sam mu rekla da moram ići . On me zamolio da ostanem nekoliko sekundi kako bi mi napisao nešto. Dao mi je papirić u ruku i ja sam otišla.’

Kada je Casey otvorila poruku, bila je šokirana čitajući ove riječi: ‘Htio sam se ubiti danas, ali zbog tebe sam se predomislio. Hvala ti, divna si osoba.’

Izvor: vrijemezavas.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: