Objavljeno: 01.06.2016 u 17:40 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Zbog svog stanja, bio je osuđen na klanje. Međutim, nevjerovatno je šta se danas dešava sa njim!

Djuk je preslatko telence koje nije imalo lak život. Zbog problema sa nogama nije moglo da se uklopi među ostale životinje, a i njegovo preživljavanje bilo je dovedeno u pitanje.

telence (4)

Sve ovo primoralo je vlasnike da Djuka predaju klanici. Srećom po njega, porodica poljoprivrednika iz Sjevernog Jorkšira u Engleskoj je čula za njegovu priču i odlučila da ga primi u dio svog imanja, nazvan još i ”Utočište teladi”.

Boravak tamo bio je pravi blagoslov za životinje, koje su često zaboravljene i ostavljene od mnogih. Ovdje nema govora o mučenju i klanju, kao što su bile prognoze za njega, već mnogo ljubavi, pašnjaci i sijeno do mile volje.

telence (3)

Djuk sada ima uslove za liječenje, tretmane prilagođene njegovom stanju, kao i potpunu rehabilitaciju kako bi malo po malo, počeo da koristi svoje noge u potpunosti.

Ovo ortopedsko sredstvo je u potpunosti mobilno, što znači da se Djuk može slobodno kretati po livadi, svojim laganim tempom.

telence (2)

Srećom, ovi ljudi bili su dovoljno plemeniti da ovoj životinji daju punu pažnju i ljubav koju zaslužuje, kada se nađe u nevolji! Čak je dobio i novu, najbolju prijateljicu…

telence (1)

Divna priča sa srećnim krajem!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: