Objavljeno: 12.03.2016 u 9:10 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

ZAUSTAVIO JE AUTOBUS I SVOJIM GESTOM DIRNUO SVE PUTNIKE: Ovaj vozač GSP-a je heroj mjeseca!

Društvene mreže je zapalio status Beograđanke koja je prvo htjela da učini dobro djelo, ali ju je gest vozača GSP-a preduhitrio i ostavio bez riječi, kao i ostale putnike na liniji 52.

beograd-bus-f

Na Zelenom vijencu je u autobus ušla jedna baka koja veoma teško hoda, pa joj je bila potrebna pomoć kako bi ušla, ali kasnije i izašla napolje.

– Upravo se vozim autobusom 52 do mojih i jedna bakica je ušla na Zelenjaku koja jako teško hoda, pa su joj svi pomogli da uđe – piše J. B., pa dodaje:

– Kada je riješila da izađe kod Šumadije, djevojka i ja nismo mogle da je ponesemo da lakše izađe, na šta je vozač izašao iz svoje kabine, došao do srednjih vrata, podigao je i iznio je napolje.

Međutim, priči ovde nije kraj. Pri izlasku, vozač je upitao bakicu da li je sigurna da silazi na pravoj stanici, jer se dan ranije vozila jednu duže, na šta mu je ona rekla da treba da siđe kod Pančića.

facebook-prica

Vozač je shvatio da je baka pogrešila stanicu pa ju je ponovo podigao i vratio u autobus, a djevojku koja je na društvenim mrežama ispisala svoj doživljaj, zamolio da je pridrži do slijedećeg stajališta.

– Na slijedećoj stanici je opet uredno izašao iz kabine i izneo bakicu i pitao je da li može sama – napisala je ova Beograđanka.

Iako je starija žena rekla da može, djevojka koja se zadesila na stanici ponudila se da joj pomogne, te je bakicu odvela na mjesto na koje se uputila.

- Tako malo je potrebno za humanost – zaključila je J. B.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: