Objavljeno: 03.09.2015 u 9:51 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

ZALEDIĆE VAS: Ovaj izum i najmirnijeg psa pretvara u zastrašujuću zvijer, ali zbog nužde! (VIDEO)

Mnogo je onih koji se odlučuju za ‘opasne’ ljubimce kako bi se osjećali bezbijedno u šetnjama i kako bi na taj način sebe zaštitili od brojnih nasilnika i siledžija ili drugih agresivnih pasa. Bar je takav trend trenutno u Rusiji, posebno u velikim gradovima. Iz tih razloga se nedavno na ruskom tržištu pojavio vrlo neobičan izum, koji bi bar na prvi pogled ljubiteljima pasa trebalo da olakša stvari, a da li će ostaje da se vidi.

korpa1

Sada je pronađen način da i najpitomiji psi izgledaju „opasno“ a za to je zaslužna jedna ruska kompanija, koja je svojim izumom došla u priliku da dramatično promijeni izgled ovih životinja. Međutim, koliko je ovo najsrećnije rješenje, ostaje da poslednju riječ o tome kažu vlasnici pasa i oni koji o njima brinu.

U pitanju je vještačka njuška (korpa), sa veoma ubjedljivom i realističnom kopijom krvoločnih čeljusti i nosa. Kada ovo stavite na njušku bilo kog psa, on momentalno mijenja izgled i deluje potpuno zastrašujuće, poput neke zvijeri. Ali ovaj izum nije dobar samo za vlasnike pasa, bar kako tvrde izumitelji.

korpa2

Pored toga što, na neki način, štiti same životinje od eventualnog napada onih krupnijih pasa, ova maska im uopšte ne smeta prilikom disanja i otvaranja usta, za razliku od nekih drugih. Kažu i da je ova maska napravljena od netoksičnih materijala i najlona i nikako ne može da povredi „čovekovog najboljeg prijatelja“.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: