Objavljeno: 04.12.2014 u 14:00 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

Vozač Audija stavio tablice za kojim je “poludjela” cijela planeta!

Njemačka policija pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija je u jednoj svojoj promotivnoj kampanji upotrijebila fotografiju Audija A4 sa veoma zanimljivom registarskom oznakom. Naime, kombinacija slova na toj registraciji je glasila ACAB.

audi_acab

Za one koji možda ne znaju A.C.A.B. je anti policijska skraćenica za “All Cop[per]s Are Bastards”, odnosno “Svi policajci su ko*ilad.” Inače, riječ je o skraćenici koja navodno dolazi iz Velike Britanije i vezuje se uz četrdesete godine prošlog vijeka i rudarske štrajkove pa je često izraz bunta protiv policije, odnosno vlasti.

Odjeljenje za odnose javnošću dotične policijske uprave je nakon nekog vremena shvatilo svoj propust i promijenilo fotografiju, ali očito prekasno.

Izvor: Autonet.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: