Objavljeno: 21.03.2014 u 9:18 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

Vlasnik najstarijeg “Fiće” u Srbiji: Ne bih ga dao ni za Mercedes

Dok mu popularnost ne oduzme njegov gotovo 50 godina mlađi brat iz Kragujevca pod imenom “Fiat 500L”, vremešni automobil Boška Subotića (39) iz Sremske Mitrovice može se ponositi titulom da je najstariji “Fića” u Srbiji.

fica-11

Proizveden je davne 1964, prevalio je puteve širom Evrope, a vlasnik sebično kaže da ga ne bi mjenjao ni za najnovijeg Mercedesa.

Zaljubljenik u “Fiće” Boško Subotić kupio je svog ljubimca za samo 300 eura.

“To mi je bio treći “Fića” po redu. Odlučio sam da ga kupim, jer je bio veliki izazov za mene, samim tim što je toliko propao, a proizveden je 1964. godine. Bio je samo na točkovima, imao je volan, a ostale djelove sam dobio u kutijama. Rastavio sam ga do najsitnijih dijelova, cijelu karoseriju i sastavljao ga polako” prepričava Subotić, koji je član svjetskog fan kluba ovog automobila.

81971-fica-1

Na pitanje koliko je uložio u automobil, odgovara: “Poslije 5.000 eura prestao sam da brojim.” Kada je počeo da vozi svog „Fiću“, Boško iz njega nije izlazio i sa njim je proputovao cijelu Evropu.

“Do Beča sa “Fićom” stižem za nešto više od sedam sati” ponosan je Boško Subotić.

Izvor: autosnova.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: