Objavljeno: 09.10.2014 u 10:15 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

VJEROVALI ILI NE: Ako ste u posljednjih 12 godina kupili Red Bull, duguju vam novac! Evo zašto…

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od nedjelju dana

red-bull-ff

Kompanija Red Bul složila se da plati 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je se njen slogan “Red Bull daje vam krila” pokazao kao neistinit, prenose strani mediji.

Red Bul je u svojim reklamama tvrdio da ovaj energetski napitak može da poboljša koncentraciju i brzinu reakcije, ali u tužbi se navodi da su ove tvrdnje lažne i da nemaju naučnu potporu.

I dok tužba nije otkrila da li su osobe koje su tužie kompaniju bile razočarane zbog toga što im nisu izrasla krila, u njoj stoji da se Red Bull u velikoj mleri oslanja na termine kao što su “krila“ i “poboljšanje“ kako bi korisnicima dao utisak da im napitak pruža određeno fizičko ili psihičko poboljšanje.

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od nedjelju dana.

Red Bull će takođe morati da razočaranim mušterijama, koji su kupili ovo energetsko piće u periodu od 1. januara 2002. pa do 3. oktobra 2014, dostavi ček na 10 dolara, ili kupon za kupovinju njegovih proizvoda u vrednosti od 15 dolara.

Potrebno je kako navode na sajtu BuzzFeed popuniti formular do 2. marta 2015. godine. Kako navode, nije potreban dokaz o kupovini Red Bula.

Kada se otvori formular možete izabrati zemlju iz koje dolazite. Primijetili smo doduše da nema država iz regiona, ali da ima Jugoslavija.

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: