Objavljeno: 29.12.2014 u 17:48 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

VESELE SEDAMDESETE: Ovako su nekada izgledali omoti na pločama

U vrijeme kada muzička produkcija nije toliko ulagala u vizuelnu prezentaciju, rješenja za omote ploča su u, najblažem slučaju, bila smješna. Prije nekoliko decenija potpuno je normalno bilo za promociju iskoristiti umjetnicu maljavih nogu ili sliku livade sa ovcama koje bezbrižno pasu.

Brak je institucija

ploce-sedamdesetih (1)

Svetlana je javno iskazala svoje mišljenje o braku koji je, ispostaviće se, teži od poreza. Osim što je samo ime numere smješno, Svetlana je radila i na promociji igračke klik-klak.

Era istraživanja kosmosa

ploce-sedamdesetih (2)

Mašinka je spojila moderno i tradicionalno, pa je za omot ploče „Apolo 9“ odabrala prikaz čuvanja ovaca, dok joj iznad glave lebdi svemirska letjelica.

Ondulacija

ploce-sedamdesetih (3)

Cveta je pratila trendove, pa tako njena kosa dominira na omotu i potpuno u drugi plan baca njenu tugaljivu numeru. Dezen na košulji se ove sezone vratio u modu.

Rani radovi Mice Trofrtaljke

ploce-sedamdesetih (4)

Mica Trofrtaljka je harala estradnom scenom sedamdesetih godina. Pored vrcavih pjesama, Milicu je izdvajao i karakteristični stajling, čvrst pogled i kratka suknja.

Teška muka

ploce-sedamdesetih (5)

Dušan Bogičić nezvaznično ima najsmješniji omot albuma. Tu je sve – pogled, frizura, sako i puna čaša vina u drhtavoj ruci. Poslije slikanja čaša je, kao što pjesma kaže, bila pocjepana.

Iskreno sa brkovima

ploce-sedamdesetih (6)

Brkovi su uvijek bili cijenjeni kao odlika muškosti, a gospodin Macan je to najbolje znao. Svoju nježnu stranu je pokazao iskreno pjesmom i zamišljenim pogledom koji se gubi u daljini.

Neprevaziđena Saveta

ploce-sedamdesetih (7)

Saveta Jovanović imala je hit „Lažno je, lažno sve što je tvoje“. Pjesma nije ostala upamćena, ali maljave Savetine noge su ono što ju je izdvojilo iz mora smješnih omota.

Rada i Mile

ploce-sedamdesetih (8)

Rada Čokolada je kratko ali efektno ime. Imala je sve da postane zvijezda – ime koje se lako pamti i pjesmu koja se ne zaboravlja. Nažalost, od Radine karijere ostao je samo omot.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: