Objavljeno: 22.04.2015 u 7:29 | Hrana i piće, Zanimljivosti | Komentara:

Uzela je jagodu i tablu čokolade, a kad vidite šta je napravila odmah ćete uraditi isto to! (VIDEO)

Željeli biste da iznenadite goste poslasticom koja ne samo da je fantastičnog ukusa već i fenomenalno izgleda? Evo jedne ideje kojoj sigurno nećete odoljeti ovog proljeća.

Pogledajte ovaj fenomenalan video klip i bez muke ćete moći da napravite poslasticu koja izgleda kao umjetničko djelo. Sve što vam je potrebno je nekoliko jagoda i čokoladni listići.

Čokoladu za modelovanje lako možete sami da napravite. Potrebno vam je 300 grama čokolade za kuhanje i 50 ml kukuruznog sirupa (tečna glukoza).

Čokoladu isjeckajte na sitne kockice i istopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Kad se malo ohladi počnite da miješate i polako dodajete kukuruzni sirup. Kada ste napravili homogenu smjesu, ostavite je da prenoći na sobnoj temperaturi kada će biti spremna za oblikovanje. Prije nego što počnete s modelovanjem, potrebno je mijesiti smjesu 10-15 sekundi kako bi omekšala.

Izvor: telegraf.rs/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: