Objavljeno: 13.05.2015 u 17:58 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Užasi pušenja se vide na licu: Fotografije blizanaca koje govore SVE! (FOTO)

Pušenje cigareta došlo je u modu još prije 100 godina. U tom vremenskom razdoblju, znanstvena i medicinska zajednica provele su veliku količinu studija o tome kako cigarete utječu na ljudsko zdravlje.

Štetni učinci pušenja prvi put su dokazani prije pedesetak godina. Duvanski dim sadrži preko 4 000 različitih hemijskih sastojaka. Najpoznatiji od njih – nikotin, koji stvara zavisnost. Organizam se postepeno privikava na nikotin.

Pušenje je glavni rizični čimbenik za razvoj raka bronha i pluća, grkljana, ždrijela, usne šupljine, jednjaka, bubrega, mokraćnoga mjehura, gušterače, a i rak vrata maternice i neki oblici leukemije češći su u osoba koje puše.

U nastavku možete da vidite fotografije blizanaca i bliznakinja koji konzumiraju, i ne konzumiraju cigarete.

Možete li da pogodite koji blizanac je pušač, a koji nije?

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: