Objavljeno: 24.06.2015 u 22:39 | Zanimljivosti | Komentara:

UPOZORENJE: Uske farmerke mogu biti itekako opasne, pročitajte zašto!

Kako je objavljeno u stručnom časopisu Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry nošenje uskih farmerki može biti itekako opasno.

farmerke-pixabay

Naučnici su otkrili da nošenje ovakvih farmerki može oštetiti živce i mišiće, a najbolji primjer je jedna 35-godišnja žena kojoj su morali izrazati farmerke jer su joj listovi toliko bili otekli da ih nije mogla skinuti.

Sve je krenulo tako što je pomenuta osoba dugo provela u čućećem položaju prilikom selidbe te na taj način dovela do utrnutosti i oteknuća nogu.

Pomenuti sindrom nastaje kao stanje koje uzrokuje krvaranje i oticanje unutar mišića listova. Listovi su bili toliko otekli da se žena onesvijestila, te je prebačena u Royal Adelaide bolnicu. Tamo su joj ustanovili da su listovi na nogama veoma otekli.

Iako je imala dovoljno krvi u nogama bila je izuzetno slaba i rastao je pritisak na njene listove, što je u konačnici prouzrokovalo da njeni nervi u nogama budu oštećeni.

Narednih nekoliko dana pacijentica nije bila sposobna za hodanje.

Izvor: zivotnimagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: