Objavljeno: 15.01.2015 u 10:13 | Svijet, Zanimljivosti | Komentara:

Upoznajte djevojčicu koja ima 10 mjeseci i 20 kilograma (FOTO)

Stručnjaci kažu da je prosječna težine beba Juanitinog uzrasta oko 8.6 kilograma

djevojcica-10-m-2-kg-1

Juanita Valentina Hernandez iz Kolumbije ima samo 10 mjeseci, ali je već dostigla težinu od 20 kilograma. Rođena je sa 2.7 killograma, ali ova djevojčica se razvija brže od ostale djece.

Stručnjaci kažu da je prosječna težine beba Juanitinog uzrasta oko 8.6 kilograma.

djevojcica-10-m-2-kg-2

– Kad je imala 15 dana, već je imala buckaste obraze, ali se rodila kao veoma mršava. Od tada njena težina raste, sad ima 10 mjeseci injena gojaznost je veoma opasna- rekla je Sandra Franco, Juanitina mama.

Ova mama je nezaposlenam, pa o Juaniti brine jedna humanitrana organizacija iz Kolumbije. Jedan tamošnji ljekar je istakao da je Juanitina debljina van svih granica, i da je sve ovo za Juanitu velika tragedija.

Kod beba prekomjerno gojenje mogu da izazovu sljedeći sindromi, Prader-Willi sindrom, koji izaziva neprekidni osjećaj gladi, Kušingov sindrom, koji podiže nivo kortizola, izaziva stres i dovodi do gojenja, Beckwith-Wiedemannovog sindroma, koji je i poznat kao sindrom gojenja.

djevojcica-10-m-2-kg-3

Prošlog mjeseca Juanita je prebačena u bolnicu u Bogotu gde se sad o njoj brinu ljekari specijalisti. Oni će pronaći uzrok Juanitinog gojenja, a slučaj ove djevojčice nije usamljen u Kolumbiji. Ona je treća beba za godinu dana čija težina prelazi 20 kilograma.

Hiljade djece u ovoj zemlji i milioni njih u svietu pate od gojaznosti.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: