Objavljeno: 11.04.2017 u 10:02 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Upecao je ribu od 600 kilograma i sada će postati milioner (FOTO)

Jedan čovjek u Iranu upecao je belugu tešku 600 kilograma! Neki smatraju da je ulovljen som, a mnogi misle da je u pitanju beluga iz Kaspijskog mora.

Beluga_Gomishan

Beluga je tražena zbog kavijara, a ova ženka je navodno u trenutku kada je upecana u sebi imala 93 kilograma ikre! Ova riba može da poživi i 118 godina! Ugrožena je vrsta koju love baš zbog kavijara.

Inače, ovo nije najveći ulovljeni primjerak. Zabilježeno je da je još 1827. godine u Volgi, “upecana” ženka teška 1.571 kilogram i dugačka 7,2 metara.

Prema nekim podacima, za kilogram vrhunskog kavijara treba izdvojiti između 7.000 i 10.000 dolara. Što znači da je ovaj srećnik mogao da zaradi oko 650.000 dolara! I to samo na ikri.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: