Objavljeno: 02.03.2018 u 13:55 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Tri godine je u vezi sa dečkom koji boluje od STRAŠNE BOLESTI: Kada skine zavoj, mnogi se uplaše, a ona ČEKA ČUDO

Za ovaj mladi ljubavni par kažu da su oličenje prave, čiste ljubavi, a njenoj hrabrosti i požrtvovanju ne mogu da se nadive.

mladic-lice

Mladi par sa Tajlanda bori se sa teškim problemima. Mladić Pu Čokčai (21) pati, naime, od teškog oblika raka očiju koji se proširio na cijelo njegovo lice.

Ljekari nemaju predstavu niti načina da tretiraju njegovo teško oboljenje, ali Pu kaže da se i dalje nada nekom čudu koje će ga spasiti.

Veliku podršku u tome pruža mu njegova djevojka Atitaja Čumeka, koja svojim postupcima cijelom svijetu pokazuje kako izgleda prava ljubav. Ljudi koji je prate kažu da je hrabrija nego što bi oni ikada mogli da budu, a ona na takve komentare kaže samo da je uvjerena da će do čuda doći.

Njih dvoje su zajedno tri godine, a ona kaže da je njena ljubav prema njemu iz dana u dan jača, a nada se da će i ta njena ljubav i požrtvovanost doprinijeti tome da do čuda kome se nadaju zaista i dođe.

Pu inače boluje od rijetkog oblika retinoblastoma koji obično pogađa djecu. Ukoliko se simptomi primjete na vrijeme, kancer može da se izliječi, ali ljekari kažu da je za Pua prekasno.

Iako je prošao kroz dvije operacije i hemioterapiju, šanse da preživi su i dalje minimalne.

- Držaćemo se za ruke i koračati jedno uz drugo zauvijek. Imaćemo zajedničku budućnost, i imaćemo bolji život. Samo moramo da budemo spremni na borbu. A spremni smo na sve i nikada se nećemo predati. Vjenčaćemo se i biti srećni – poručuje ova hrabra mlada djevojka koja svojim gestovima izaziva divljenje cijelog svijeta.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: