Objavljeno: 23.05.2015 u 9:06 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Tačka sreće na našem tijelu. Neutrališe negativnu energiju i ojačava imuni sistem.

Postoje u našem tijelu organ, o kojem se veoma malo priča, ali koji sa pravom možemo zvati „tačkom sreće“. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je grudna žlezda (timus). Smještena je u gornjem dijelu grudnog koša. Jednostavno ju je pronaći: treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mjesto timusa, prenosi portal uspesnazena.com.

tacka-srece

Timus nazivaju i „tačkom sreće“. Ova žlijezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i cjelokupnog zdravlja.

Kako aktivirati „tačku sreće“:

Blago lupkanje, maženje, masaža ove tačke su veoma su efikasne metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na viši nivo.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlijezda može da pomogne. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulisati grudnu žlezdu (timus) možete i pesnicom – kao Tarzan (samo blago lupkati, ne udarati se u grudi). Možete je lupkati ili maziti prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Saznaćete kada se vaša „tačka sreće » aktivirala « – imaćete osjećaj da vam prolaze žmarci po tijelu, i imaćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njenu efikasnost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti da povratite svoju životnu ravnotežu.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: